Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 kg alma (kb 10-12 db)
- 700g liszt (fehér tönköly,zab,teljes kiőrlésű stb.)
- tojáspótló (nálam útifű maghéj˛/1 ek/ de lehet chia liszt is)
- 1 csomag sütőpor
- xilit vagy eritrit stb.
- 20 ek növényi tej
- 200g kókuszolaj
- fahéj,szegfűszeg
Elkészítés:
1. Az almákat reszeljük le és nyomkodjuk ki a levét, és helyezzük egy külön tálba ha ez kész.
2.Lassú tűzön pároljuk az almákat (kb 10 perc), és utána édesítjük ízlés szerint, és fűszerezzük (fahéj,szegfűszeg).
3.A tészta következik.Egy nagy tálban 700g lisztet teszünk.Ez lehet vegyes is, és 1 ek útifűmaghéj kell bele azért ,hogy összeálljon, még szükséges a sütőpor bele, és az olaj,10 kk édesítő és 20 ek növényi tej.
4.Ezt gyúrjuk össze és egy deszkára helyezzük fel és vágjuk félbe és felenként nyújtsuk ki a tepsi méretéhez igazodva.
5.A tepsit zsírozzuk ki és a kinyújtott tészta egyikét helyezzük bele és tegyük rá az alma tölteléket ezután a tetejét is.
6. Egy ek n.tejjel megkentem a tetejét, és 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!