Sziasztok!
Szeretnék nektek bemutatni egy nagyon finom és tápláló levest ami az egyik kedvencem.Ez a kukorica krémleves.Én nyáron friss csemegekukoricából készítem ilyenkor télen pedig fagyasztott és NEM konzerv kukoricát,mert a fagyasztás által nem sérülnek a vitaminok és az ásványi anyagok,megmaradnak az ízek és nagyon sokszor hallani ,hogy a rossz minőségű konzerv dobozokból káros vegyületek, alumínium származékok oldódhatnak ki.Biztos van jó minőségű doboz is ezt mindenkinek a ízlésére bízom,én gyorsfagyasztottat használok.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók 5 személy részére:
-1 fél kg csemegekukorica,3 darab krumpli,3 darab sárgarépa,2 szál fehérrépa,1 fej vöröshagyma,1-2 gerezd fokhagyma,olaj,só(tengeri vagy himalayát használok),vega-mix,fűszerek,tálaláshoz tökmag,szezámmag,lenmag,esetleg pirított teljes kiőrlésű kenyérkocka.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Elkészítés:
1.A vöröshagymát és 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítom 1-2 kiskanál kókusz vagy repce vagy napraforgó olajon.
2.Amikor üvegesre pirítottam rászórók a egy késhegynyi őrölt pirospaprikát és egy késhegynyi kurkumát(fűszer).
3.Öntök rá annyi kb 2l vizet és sózom és ízesítem egy kiskanál vega-mixel és fűszerekkel.
4.Beleöntöm a kukoricát és a kockára vágott burgonyát és répát meg fehérrépát
5.Addig főzöm amíg a kukorica megpuhul(gyorsan megfő).
6.Ha puhák a zöldségek, akkor botmixerrel összeturmixolom.Ha nagyon sűrű teszek még hozzá egy kevés vizet
7.Felforralom és kész a leves.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
/tipp:tálaláshoz szórók rá magokat,szárított vagy friss petrezselymet és pirított teljes kiőrlésű kenyeret kockákra vágok és rászórhatom azt is/
Jó étvágyat!
xoxo.Inez