Hozzávalók 4 főre:
- 1 zacskó (kb 700g) fagyasztott erdei gyümölcs
- 1-2 db alma
- fél marék mazsola
- 2-3 szem aszalt datolya és füge
- 2-3 ek teljes kiőrlésű tönköly liszt
- növényi tej vagy tejszín
- 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
- fűszerek:fahéj,szegfűszeg,gyömbér,szerecsendió
- 3-4 ek xilit vagy eritrit vagy nádcukor
Elkészítés:
1.Egy közepes fazekat felöntök félig vízzel (kb 3l),beleöntöm az erdei gyümölcsöt és beleszóróm a fűszereket
2.A datolyát a fügével és az almával felkocázom és a mazsolával(a mazsolára ügyeljetek ,hogy olyat vegyetek amely nem kéndioxiddal van tartósítva) együtt beledobom a levesbe.
3.Édesítem ízlés szerint.Szoktam még hozzátenni egy kis rum aromát is.
4.Amikor felforrt a pudingot összekeverem 2 dl növényi tejjel vagy tejszínnel és beleteszek 2-3 ek tönköly lisztet és azzal is összekeverem.
5.Merek hozzá egy keveset a leves levéből és amikor jó folyékony az egész habarás akkor beleöntöm a gyümölcslevesbe.
6.Összeforralom az egészet és már kész is.Facsarok bele egy fél citrom levét.Tálaláskor a tetejére szórók egy kis mandulaforgácsot.
Jó étvágyat!
Küldjetek nyugodtan képet róla / facebook:Piróth Inez / instagram:inezpiroth / :)