InezPiroth

Vegán erdei gyümölcsleves (könnyű)

2017. február 05. - Inez Piróth

16558650 579340705609006 1004985104 n

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 zacskó (kb 700g) fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1-2 db alma
  • fél marék mazsola
  • 2-3 szem aszalt datolya és füge
  • 2-3 ek teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • növényi tej vagy tejszín
  • 1 csomag puncs vagy eper pudingpor
  • fűszerek:fahéj,szegfűszeg,gyömbér,szerecsendió
  • 3-4 ek xilit vagy eritrit vagy nádcukor

Elkészítés:

1.Egy közepes fazekat felöntök félig vízzel (kb 3l),beleöntöm az erdei gyümölcsöt és beleszóróm a fűszereket 

2.A datolyát a fügével és az almával felkocázom és a mazsolával(a mazsolára ügyeljetek ,hogy olyat vegyetek amely nem kéndioxiddal van tartósítva) együtt beledobom a levesbe.

3.Édesítem ízlés szerint.Szoktam még hozzátenni egy kis rum aromát is.

4.Amikor felforrt a pudingot összekeverem 2 dl növényi tejjel vagy tejszínnel és beleteszek 2-3 ek tönköly lisztet és azzal is összekeverem.

5.Merek hozzá egy keveset a leves levéből és amikor jó folyékony az egész habarás akkor beleöntöm a gyümölcslevesbe.

6.Összeforralom az egészet és már kész is.Facsarok bele egy fél citrom levét.Tálaláskor a tetejére szórók egy kis mandulaforgácsot.

Jó étvágyat!

Küldjetek nyugodtan képet róla / facebook:Piróth Inez / instagram:inezpiroth / :)

A bejegyzés trackback címe:

https://inezveganblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5212185054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása