InezPiroth

Vegán rakott burgonya

2017. január 28. - Inez Piróth

16296103 572350232974720 1681759109 n

Sziasztok!

Nagyon fontos ,hogy a helyes táplálkozás kiegyensúlyozott,egészséges,tápláló és finom legyen ráadásul gyorsan el lehessen készíteni.Ez a zöldséges rakott burgonya pontosan ilyen.

Hozzávalók (1 tepsihez):

  • 10 szem nagyobb burgonya
  • 1 fél kg fagyasztott nagy szemű bab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szejtán (gabonahús leírom ,hogy kell készíteni)
  • 0,5 l növényi tej
  • fűszerek
  • 1 maréknyi bulgur (vagy hajdina,árpagyöngy(gersli)
  • sörélesztő
  • 1 fej lilahagyma
  • kapor (fagyasztott vagy szárított)

 

Elkészítés:

1.A burgonyát meghámozom és felkarikázom.Szétterítem a tepsi aljára.

2.A hagymát kockára vágom a fokhagymával együtt és pici darabkákra a szejtánt.

3.A hagymát a fokhagymával megpirítom és beledobom a szejtánt,kicsit azt is megpirítom majd teszek rá őrölt piros paprikát és felöntöm vízzel 1 liter vízzel.

4.Beleborítom a babot,befűszerezem,sózom, dobok rá vega-mixet,sörélesztőt és ez után a fél liter növényi tejet elkeverem 2 púpozott ek tönkölyliszttel és beleszórók 2 ek kaprot.

5.Ezt beleöntöm a babos-szejtános pörköltbe.Fél puhára főzöm a babot ekkor beledobok egy maréknyi bulgurt,felforralom majd ráöntöm a burgonyára a tepsibe.

6.Felszeletelek egy nagy lila vagy vörös hagymát és megszórom vele a tetejét.

7.Fél órára előmelegített sütőbe teszem 180 fokra.A szaftos lében megpuhul a krumpli és a bulgur majdnem felszívja az egész szaftot.

8.Amikor a bab puha akkor kiveszem a sütőből az ízek összeértek benne és nagyon finom egy tál étel lesz belőle.Megszóróm friss vagy szárított kaporral és egy kevés apróra vágott snidlinggel.

(ui:ha valami épp nincs otthon nyugodtan kihagyhatjátok ha nem olyan fontos vagy kicserélhetitek más hozzávalókra)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szejtán:(rendkívül fehérjedús és egyszerű elkészíteni)

Hozzávalók kb 4 adaghoz:

  • 250 dkg búzasikér (Bio bolt)
  • 15-20 dkg finomliszt
  • 2,5 tk só
  • fűszerek ízlés szerint (bors,pirospaprika,oregano stb.)
  • 3 dl víz
  • 2 dkg szárított natúr zöldségkeverék (vega-mix)
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1.A sikért jól elkeverjük a liszttel és a fűszerekkel és az összezúzott fokhagymával.

2.Hozzáadunk 3 dl vizet és gyorsan összekeverjük majd egy gumis állagú masszát kapunk és 10 percig állni hagyjuk.

3.Közben feltesszük forrni kb 3liter vizet és a lobogó vízbe teszünk 2 tk sót és vega-mixet (esetleg még fűszereket vagy hagymát.

4.Az összegyúrt szejtánt 3 darabra vágjuk és a lobogó vízbe tesszük kb 3 percre.

5.Ezután a szejtánt kiszedjük a vizet viszont továbbra is a tűzön hagyjuk a szejtán darabokat felszeleteljük kb 1 cm vastag szeletekre és visszatesszük a vízbe további 4-5 percre.

6.A vízből kivéve szűrőn lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.

/Tipp:a szejtán szeleteket eltehetjük a mélyhűtőbe is és bármikor felhasználhatjuk húsként a ételekben!/

(Ha bármelyik ételt elkészítitek nyugodtan elküldhetitek levélben /facebook:Piróth Inez/instagram:inezpiroth)

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inezveganblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9012163361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása