Sziasztok! Mit szólnátok egy spagettihez?:)
Hozzávalók:-durum tészta,10 gomba,1 fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma,fűszerek,vega-mix,sörélesztő (elhagyható),paradicsomlé,olaj,só(tengeri sót használok a magas ásványi anyag tartalom miatt).
----------------------------------------------------------------------------
Szóval első lépésnek egy 3 ek olajon( nálam repceolaj de lehet kókuszolaj) tegyünk fel 1 fej felaprított hagymát pirítani és 2-3 gerezd fokhagymát (én a fokhagymát is mindig megpirítom, hogy könnyen emészthető legyen) serpenyőben üvegesre kell pirítani
Utána dobáljuk bele a megtisztított gomba szeleteket, a hagymával együtt tovább pirítom állandó kevergetés mellett(fakanál)
Amikor a gomba egy kicsit megpirul, levet enged akkor rádobok egy kiskanál őrölt paprikát majd felöntöm annyi vízzel ,hogy ellepje.
Sózóm izlés szerint,teszek bele egy kk. vega-mixet(szárított őrölt zöldségekből áll és bioboltokban kapható)és fűszerezem ízlés szerint( oregano,bazsalikom,fekete bors,chilipaprika,kurkuma,petrezselyem,szerecsendió,fűszerkömény-nagyon fontos a könnyű emészthetőség miatt) ha megfűszereztük szórunk rá egy kanálnyi tönkölylisztet(de nagyon sokszor még a pirospaprika előtt rászóróm a gombára és összekeverem) és sörélesztőt szórók rá(egy kiskanál) az íze miatt
Teszek hozzá egy kis sűrített (1 dl) paradicsom levet és ezt kell főzni, amíg valamilyen ehető állagot nem kapunk , kifőzöm a tésztát(nálam Gyermelyi durum tojásmentes spagettit használok ami nagyon finom és nem fől szét mert vannak azért rosszabb minőségű tészták is)és a forrásba lévő vízbe sót teszek(1 kk.) és pár csepp olajat(a tészta így nem ragad össze)és a forrásba lévő vízbe beleteszem a tésztát amit egyszer-kétszer megkavarok és pár percig főzöm(3-4p), utána lekapcsolom a gázt és egy fedőt ráteszek és hagyom puhulni, és kb 10 perc múlva leöntöm a vizet róla és kész.
----------------------------------------------------------------------------
A végén tálalunk és én reszeltem rá vegán sajtot és szórtam rá egy kis sörélsztőt( IMÁDOM):) Isteni:) Jó étvágyat! xoxo.Inez
ui:(én a képen látható pörköltbe általam elkészített szejtánt (gabonahús) is tettem de annak a receptjét majd leírom egy következő bejegyzésben)